Olika typer av markiser – vi hjälper dig hitta rätt!

28 februari 2023 Staffan Ehrlin
Markiser Stockholm

editorial

Olika typer av markiser – vi hjälper dig hitta rätt!

Markiser kan vara precis vad du behöver för att förvandla ditt uterum till en fantastisk fristad för att underhålla vänner, familj och andra gäster. Men var ska du ens börja när det gäller att hitta den perfekta? Oroa dig inte, för vi är här för att hjälpa dig! Så ta på dig din inredningshatt och följ med oss när vi utforskar ins- och utsidan av olika typer av markiser – från canvasmodeller till motordrivna – så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilken stil som är rätt för DIG!

Låt oss börja med markiser av canvas, som är lätta och lätta att installera och kräver minimalt underhåll. De finns i en mängd olika färger, texturer och mönster, så du kan hitta en som passar perfekt till utseendet på ditt uterum. Markiser av canvas ger också ett bra skydd mot solens bländning och värme, men kommer inte att håller lika länge som andra typer av markiser.

Markiser Stockholm

En mängd olika material

Ett mer permanent alternativ är en motoriserad utdragbar markis, som kan manövreras via en fjärrkontroll eller en väggmonterad strömbrytare. Motoriserade markiser finns i en mängd olika material, bland annat aluminium, vinyl och till och med sunbrella-tyg för extra skydd mot UV-strålar. Till skillnad från canvas modeller kan motoriserade markiser dras in när de inte används – vilket gör dem perfekta för vinterträdgårdar som måste stängas vid dåligt väder. De brukar också ha en längre livslängd och kräver mindre underhåll än markiser av duk.

Om du vill ha en ännu mer anpassningsbar lösning kan du överväga att investera i ett automatiserat skuggningssystem. Dessa typer av markiser kan programmeras för att stänga och öppna sig beroende på mängden solljus, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för manuell drift. Automatiserade skuggningssystem finns i olika storlekar och stilar, så du kan säkert hitta ett som passar perfekt till ditt uterum. Fler alternativ hittar du här https://www.sgos.se/solskydd/markiser/.

Fler nyheter